Willem Jan van de Wetering schreef voor jou

Willem Jan van de Wetering heeft een schat aan diepgravende kennis over het enneagram nagelaten. In deze artikelen vind je een geactualiseerde greep uit zijn belangrijkste inzichten.

Willem Jan was een autoriteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, auteur van bijna 60 boeken, voornamelijk op het gebied van psychologische zelfontwikkeling, karakterologie en spiritualiteit. In 2011 startte hij het Enneagram College en legde hij zich helemaal toe op het geven van trainingen, coaching en het verzorgen van drie beroepsopleidingen, met als specialisatie het Enneagram. Hij begeleidde je in je persoonlijke processen, alsook met je fysieke problemen waarvan de oorzaak in het niet-fysieke gezocht moet worden.


Willem Jan van de Wetering begeleidde al vele jaren uiteenlopende clienten: zowel topartiesten en topmanagers als jongeren en werklozen. Kortom iedereen die een beroep op hem deed. 


Zijn eerdere loopbaan 

In 1968 werkte hij als journalist voor diverse kranten, tv programma Telixer en een radio programma bij de KRO. Ook werkte hij voor VARA Radio programma Uitlaat. In 1970 werd hij manager van o.a. Greenfield and Cook en anderengroepen. In 1974 richtte hij de HITKRANT op. In 1980 werd hij directeur van platenmaatschappij Carrère met o.a. Luv, Babe, Frizzle Sizzle en Roberto Jacketti and the Scooters. In 1987 startte bij boekenuitgeverij Centerbook. In 1990 werd hij generaal manager van Strengholt boeken en drie jaar later directeur van Radio Noordzee. In 1994 startte hij zijn eigen uitgeverij Andromeda.

Willem Jan gebruikte naast het Enneagram en de EIK methode ook NLP, Energetic Psychology, Timeline Therapy en andere technieken. Willem Jan was EIK-coach, Enneagram Professional Coach, Enneagram trainer, Enneagram vitaliteitscoach, NLP-coach en Enneagram Kindercoach. Lid van het PEP en CAT.